Selecteer een pagina

CCS Siphon Filter

 26,60

Mag niet ontbreken in uw noodvoorraad.

Goed voor duizenden liters helder gezond drinkwater.

Voor 28,- euro is dit het meest voordelige allround filter uit de CCS lijn.

Voorzien van een geïntegreerd schuurpad voor eenvoudige reiniging.

Het filtermedium bestaat uit drie werkzame elementen:

  1. De buitenkant van het filterelement is gemaakt van speciaal geselecteerde keramische grondstoffen. De belangrijkste werkzame stof daarin is ‘Diatomeeënaarde’. Dit is een organische stof die bestaat uit de skeletjes van eencellige kiezelwieren of diatomeeën. Dit materiaal bepaalt de micro-poriën in dit membraan.
  2. Binnenin het filterelement bevindt zich een zeer fijne granulaat van Actieve-kool . Deze Actieve-kool is gemaakt van kokosnootbast. Door dit organisch materiaal te verkolen ontstaat een matrix met een groot absorberend vermogen (1 gram Actieve-kool geeft een absorberend oppervlak van ongeveer 1000 m²). Deze Actieve-Kool absorbeert geur, kleur en smaakstoffen, maar ook chloor en andere chemicaliën.
  3. Zowel aan de keramiek, alsook aan de Actieve-kool zijn zeer kleine Zilverdeeltjes (colloïdaal zilver) gebonden. Wanneer een zilverdeeltje in aanraking komt met micro-organismen, wordt daarvan de DNA structuur gemuteerd waardoor het zich niet meer kan vermenigvuldigen. Hierdoor hebben eventuele nog aanwezige micro-organismen, zoals bacteriën geen nadelige gevolgen meer voor de gezondheid.

De combinatie van deze drie natuurlijke elementen maken de CCS siphon tot een drinkwaterfilter met een bacterieretentie van tenminste 99.99 %

Op voorraad

Extra informatie

Gewicht 379 g
Afmetingen 16 × 14 × 8 cm